Zeilzwerftochten in Zeeland: Genieten en ervaring opdoen met een zeilinstructeur

In juli en augustus organiseren wij vier zeilzwerftochten in Zeeland. Op een ontspannen wijze kun je je onder leiding van een ervaren zeilinstructeur bekwamen in zeilvoering en navigatie op stromend water. Een heerlijke week op verrassend vaarwater in Nederland. Er zijn per reis 3 tot 4 plaatsen beschikbaar. Je kunt kiezen uit twee verschillende routes, waarbij ook een stukje op de Noordzee gezeild wordt.

Als je de Zeeuwse wateren verkent, ontdek je een schat aan mogelijkheden voor een avontuurlijke zeilvakantie. Deze wateren bieden verrassende routes, gevarieerde landschappen en de meeste zonuren van Nederland. Of je nu ontspannen wilt varen of serieus wilt navigeren, hier vind je het allemaal.

Een week lang vertoeven in de Zeeuwse wateren betekent een ontdekkingstocht door het uitgestrekte deltagebied. Je vaart over stromend water, passeert bruggen en sluizen, en doorkruist prachtige natuurreservaten waar je mogelijk zeehonden en bruinvissen kunt spotten. Bovendien is er voldoende tijd om charmante oude stadjes te verkennen. Hoewel het getij een rol speelt in een deel van de route, zijn er ook dagen waarop je je daar helemaal geen zorgen over hoeft te maken. En mocht het weer omslaan, dan zijn er genoeg beschutte plekken in het deltagebied om veilig voor anker te gaan.

Onze zeilroutes in Zeeland omvatten twee verschillende trajecten. We starten in Wemeldinge en verkennen de Oosterschelde, met tussenstops in Zierikzee, Burghsluis en Roompot, om vervolgens de Noordzee op te gaan via de sluis. Daarna keren we terug via de Westerschelde, met bezoeken aan Cadzand, Vlissingen en Veere, om uiteindelijk weer aan te meren in Wemeldinge.

De andere route begint ook in Wemeldinge en voert ons langs de Grevelingen, een stukje Hollands Diep, het Volkerak en het Haringvliet, om via Stellendam de Noordzee op te gaan. Na een bezoek aan de Roompotsluis keren we terug naar de Oosterschelde en eindigen we weer in Wemeldinge.

In totaal beslaat deze zeiltocht zo’n 130 zeemijlen, verdeeld over dagtochten van 14 tot 34 zeemijlen. Het is de perfecte combinatie van vakantieplezier, het vergroten van je zeilervaring in het navigeren op stromend getijdenwater, onder begeleiding van een ervaren zeilinstructeur. Een uitstekende voorbereiding voor meer uitdagende avonturen op zee!

Andere blogs

Bel Nautisail Scroll omhoog