Madeira – Lissabon Vaar mee met de Bavaria 50

Zeilen Madeira naar Lissabon

De eerste dag zeilen we naar het eiland Porto Santo. Enkele mijlen ten Noorden van Madeira. Porto Santo is woestijnachtig en heel anders dan het groene Madeira. De volgende ochtend gebruiken we om ons voor te bereiden op de zeilreis naar Lissabon. 500 mijl rechtstreeks, maar met de overwegend noordoostelijke windrichting zullen we eerst een slag naar het Noordwesten zeilen, de Atlantische oceaan op. Een zeilreis voor ‘bikkels’ want als we een deel moeten opkruisen dan zitten we zo op 650 mijl voor we in Portugal aankomen, een dag of 5.

Wachtlopen en zeilen op de azuurblauwe oceaandeining met onderweg prachtige zonsondergangen, sterrenhemels en dolfijnen met mooi weer als het goed is. Als het weer meewerkt lopen we eerst Cascaïs aan om een beetje bij te komen en van de lokale sfeer te genieten. We eindigen deze zeilreis in de hoofdstad Lissabon. ’s Avonds gaan we uit eten in een geweldig lekker restaurant en daarna lopen we door de bruisende stad terug naar de boot.

De dag-afstanden variëren, afhankelijk van het weer en getij, tussen de 42 en 650 mijl. Bovengenoemd schema is afhankelijk van weer, wind en getij, indien nodig wijken we hiervan af.

Deze reis valt onder de Corona geld terug Garantie regeling!

Belangrijk om te weten

  • Als u als alleengaande de zekerheid van een privé hut (kamer) wilt, dan kunt u deze reserveren voor 1,5 keer de boordprijs.
  • De kosten voor de boordkas bedragen € 350,- De boordkas is het bedrag per persoon voor het eten en drinken aan boord (ook voor de bemanning), evenals brandstof, water, walstroom, havengeld en toeristenbelasting, maar exclusief excursies, eten en drinken aan wal. Dit bedrag moet bij inschepen contant aan de schipper worden betaald (in de juiste valuta). Wat na de zeilvakantie overblijft, krijgt u terug. Bij minder dan 3 deelnemers is de boordkas meestal niet toereikend. In dat geval komt er toeslag op de boordkas van maximaal € 50 per persoon.
  • Desgewenst zijn zeilpak (+ € 35,-) en laarzen (+€ 10,-) te huur.
  • Dekbed is standaard inbegrepen.

Vaarschema voor deze reis:

Reisnummer Reisdata Dagen Prijs p.p. Plaatsen vrij Info

Zeilgebied

Bel Nautisail Scroll omhoog